Wil jij je autotheorie in één keer halen of nu wel halen? Dan zijn er hier een aantal mooie tips voor je om dit voor elkaar te krijgen. Natuurlijk kun je overspoeld worden door zenuwen, maar er zijn middelen om minder stress te ervaren. Hier lees je over tips tegen zenuwen en tips om de stof goed te beheersen.

De beste methode

Veruit de beste methode om de autotheorie onder de knie te krijgen is om, als je al redelijk de stof beheerst, oefenexamens te maken. Met oefenexamens krijg je niet alleen een inzicht in wat je kunt verwachten van een examen, je krijgt ook extra inzicht in wat je al wel en niet beheerst van de lesstof.

Hoe begin je met de autotheorie te leren?

Je kunt de autotheorie leren via een Nederlands online leerboek. Aan de hand van diverse verkeerssituaties krijg je steeds meer inzicht in de verkeersregels en leer je ze goed toe te passen. Deze kennis komt goed van pas bij de autorijles in Eindhoven of ergens anders in Nederland.

Over het algemeen begin je zo’n 2 maanden voor het theorie-examen met het leren voor het examen. Zorg dus dat je tijd inplant zodat je er ook echt aan oefenen toekomt. Daarbij is het belangrijk dat je niet alles in één keer leert. Dat is te veel stof in één keer en blijft daarom niet in je geheugen zitten.

Het is wel mogelijk om theorie in 1 dag te doen, maar je moet het vaker oefenen om het te kunnen onthouden. Het is niet slim om op die manier je theorie te halen en dan bijvoorbeeld na een half jaar pas te beginnen met rijlessen nemen. Dan ben je de helft van de stof vergeten en dat is niet handig bij het rijden. Immers gaat het uiteindelijk erom dat je de regels kunt toepassen als je achter het stuur zit.

Extra tip: het is belangrijk dat je de theorie leert met actuele informatie. Met theorieboeken van 10 jaar geleden, ga je vermoedelijk je examen niet halen. Er verandert nog wel eens het één en ander in het verkeer en het zou zonde zijn als je daarom fouten maakt.

theorie

Tips tegen de zenuwen

Waar veel mensen last van hebben is faalangst met intens gierende zenuwen. Dat is lastig bij het examen. Als je echter al die oefenexamens goed hebt gedaan, doe je iets waarvan je weet dat je het wel kunt. Dat alleen al geeft zelfvertrouwen en rust.

Voor sommige mensen is dat niet genoeg om het scherpe randje van het zenuwslopende gevoel te halen. In dat geval kunnen ademhalingsoefeningen helpen. Is het gevoel toch nog heel heftig? Dan is het misschien beter om een faalangst cursus te volgen of om een afspraak te maken bij je huisarts. Die kan je namelijk ook prima doorverwijzen naar iemand die je leert hoe je met faalangst om kan gaan. Wil je nog meer tips? Lees dan ook deze blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *