Het begon ooit met een elektrische Toyota Prius in 2004, waar de meningen nogal over verdeeld waren. Toen viel het een tijdje stil, maar inmiddels heeft praktisch ieder automerk wel een elektrische of tenminste een hybride auto op de markt gebracht. Daarmee kan iedereen nu met een verantwoord gevoel de weg op, van de familieauto tot het boodschappenwagentje. Toch kunnen er redenen zijn dat er geen elektrische auto voor je deur staat. Wellicht is opladen in jouw buurt lastig of heb je simpelweg geen auto nodig. Ook kunnen de hoge kosten of het ontbreken van een rijbewijs kan ervoor zorgen dat jij deze duurzame manier van vervoeren niet kunt gebruiken. Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieve manieren om jezelf elektrisch te vervoeren. Welke dat zijn? Dat lees je in dit blog.

Elektrische scooter

De elektrische fiets kennen we natuurlijk al, maar of dat echt een elektrisch vervoermiddel is wat een alternatief biedt voor de auto? Een scooter op elektrische basis is daarentegen wel een ideaal vervoermiddel wat in veel gevallen een prima alternatief is voor de elektrische auto. In de stad is een elektrische scooter kopen soms nog wel meer aan te raden dan een auto. Hij is duurzaam, stijlvol, goedkoper, wendbaarder én zeer stil. Dat laatste maakt het ook een voordeel ten opzichte van andere, lawaaierige scooters. Gewoon gezellig praten terwijl je door de stad toert.

De scootmobiel 2.0

Geen rijbewijs (meer), maar wel de vrijheid van eigen vervoer hebben? Dan is een elektrische scootmobiel waar je mee de weg op kan ook een aanrader. Deze hebben veel meer power dan de bekende, oude modellen scootmobielen. Ook het design is veel strakker en ze zijn er zelfs in duo variant. Hoe gezellig is dat? Zelfs jongeren krijgen steeds meer interesse in de elektrische scootmobiels aangezien ze net wat stabieler en daarmee veiliger zijn dan de elektrische scooter. En de kosten? Daar hoef je het ook niet om te laten, zeker niet wanneer je het vergelijkt met de kosten van een elektrische auto. En op de kosten voor brandstof loop je al helemaal niet leeg!

Kortom, de elektrische auto heeft er een paar elektrische vrienden bij gekregen. Vrienden waar je geen eens een rijbewijs voor nodig hebt. Dat zijn nog eens fijne vrienden, want daarmee koop je wel een stuk vrijheid om te gaan en staan waar je wilt zonder dat je ervoor het roze papiertje nodig hebt. En die helm? Die is in vele gevallen ook nog geen eens nodig. Een win-win situatie waar je ook nog eens met een goed gevoel op kunt stappen. Veel veilige kilometers gewenst!