Matrixborden| Alle Regels Omtrent Matrixborden! Tips & Info

Matrixborden - Betekenis & Regels

Heb je eens afgevraagd wat een matrixbord inhoudt? Een matrixbord komt niet vaak voor. Het heeft wel dezelfde betekenis als een gewone verkeersbord. Matrixborden geven signalen, het is een elektronisch bord. Het is net een Matrixborden live. De matrixborden staan boven of naast de weg. Maar soms komt het voor dat je beide hebt, een verkeersbord en een matrixbord.

Denk maar aan een snelheidsbord met een maximale snelheid. Als je deze twee borden tegenkomt met verschillende snelheden dan moet je kiezen voor het bord met de laagste snelheid.

Snelheidslimiet

Een matrixbord geeft de snelheidslimiet aan. Er zijn knipperlichten op het matrixbord. Dit houdt in dat je oplettend moet zijn voor situaties als file, ongeval, gladheid of dergelijke. In zo een situatie mag je met een snelheid van 35 km/u voorbij rijden. In geval er geen rode rand aanwezig is moet men toch alert zijn. Als je een Rode Kruis ziet op het matrixborden snelheid betekent dit dat je die rijstrook niet mag gebruiken. Doe je het toch krijg je dan een boete van ongeveer 230 euro. Matrixborden snelweg komt voor. Soms zie je matrixbord witte pijl.

Maximumsnelheid matrixbord

De maximumsnelheid is niet overal en altijd hetzelfde. Er zijn tijden waar het drukker is in het verkeer, wanneer mensen naar het werk moeten of van het werk komen. Dus overdag is er een ander maximumsnelheid dan avond. De verkeersborden die aanwezig zijn langs de straten zijn niet altijd opvallend voor de meeste mensen. Hierdoor kunnen aanrijdingen of ongelukken ontstaan. De matrix bord boven de weg zorgt ervoor dat je het zeker zal zien, vooral met de knipperlichten die aanwezig zijn of rode licht.

Waarschuwingen in het verkeer

In het verkeer heb je verschillende manieren van waarschuwen. Je hebt het verkeerslicht, verkeersbord en verkeersteken. Soms heb je samen met het verkeerslicht ook een verkeersbord of verkeersteken. Dit wordt geplaatst voor situaties waarbij het verkeerslicht uitvalt, je kunt dan de volgens de verkeersborden en tekens verder rijden.

Verkeerslicht en verkeersteken

Als je in het verkeer een verkeerslicht ziet en een verkeersteken dan moet er gekozen worden voor het verkeerslicht. Al staat er een stopbord, maar de stoplicht springt op groen, je dient op te rijden. Pas als het verkeerslicht niet werkt kun je de verkeersteken volgen.

Tijdelijke verkeerstekens

Je rijdt elke dag dezelfde straat op waarbij je de verkeerstekens gewend bent net als richting werk en huis. In eens zie je een ander verkeersteken daar staan terwijl de huidige er ook is. In zo een situatie moet je de tijdelijke verkeersteken opvolgen. Zo een tijdelijk verkeersteken wordt in situaties van werkzaamheden op de weg geplaatst.

Matrixborden worden gezien als een sterk verkeersteken van snelheid gevaar. Als je een matrixbord ziet moet je gelijk het snelheid gebruiken die aangegeven is daarop. Als er een verkeersbord is en ook een matrixbord dan moet je de snelheid gebruiken die het laagst is. Matrixborden hebben geen vaste snelheid net als de verkeersborden. Deze verschillen op elk tijdstip. Als er een file is dan springt dit automatisch naar een lager snelheid. Het systeem herkent meteen wanneer er een file is.