Wanneer Hebben Voetgangers Voorrang? Lees het hier!

Wanneer hebben voetgangers voorrang?

In het verkeer komt het vaker voor dat de bestuurders voorrang hebben. Soms zijn het de auto bestuurders die voorrang hebben en weer een ander keer de fietsers. Dit alles gebeurt ook niet zomaar er wordt gebruik gemaakt van verkeersregels. Maar wanneer hebben de voetgangers voorrang? Het lijkt alsof de voetgangers nooit voorrang krijgen, maar het gebeurt wel. Voetgangers zijn geen bestuurders, maar op bepaalde plaatsen of bepaalde momenten hebben zij wel voorkeur in het verkeer. Voetgangers zijn geen bestuurders, maar wel weggebruikers. Om te slagen voor het auto theorie examen is het belangrijk deze regels goed onder de knie te hebben.

Wie is een voetganger?

Een voetganger is iemand die te voet deelneemt in het verkeer. Een voetganger is dus een weggebruiker. Maar er zijn nog andere rollen die ook behoren tot voetganger zoals mensen met skeelers, rolschaatsen, skateboard, kinderwagen, step of skelter. Ondanks deze mensen niet letterlijk met hun voet in het verkeer zijn behoren ze ook tot voetgangers. Een bijzonder geval van voetganger is iemand die zich begeeft of oversteekt in een gehandicaptenvoertuig op het trottoir of voetpad.

Een voetganger heeft een ander pad om te lopen. Zij bevinden zich niet op de wegen van de bestuurders. Een voetganger heeft een voetpad waarop ze lopen, hierdoor zijn ze veilig. Een voetganger kan ook over het trottoir, voetpad of ander voetgangersgebied lopen. Niet in alle straten heb je voetgangerspad. Als deze niet aanwezig zijn kun je gebruikmaken van het fietspad of bromfietspad. Als de weg deze ook niet heeft dan moet de voetganger berm gebruiken anders aan de uiterste zijde van de rijbaan.

Voorrang verlenen aan voetgangers

Wanneer voetganger voorrang? Normaal hebben voetgangers geen voorrang. Als een voetganger bij een zebrapad staat moeten de bestuurders hun wel voorrang geven om over te steken. voorrangsregels voetgangers hebben ook voorkeur in situaties waarbij de bestuurders moeten afslaan. Want in zo een geval hebben alle weggebruikers die rechtdoor gaan voorrang voetgangers. Dit zijn de voorrangsregels voetgangers.

Voetgangers voorrang verlenen is niet moeilijk, maar toch doen sommigen het niet. Je mag uit je zelf voetgangers altijd voorrang geven, al staat er een verkeersborden voorrang voor jou als bestuurder. Je mag het voor dat moment negeren. Vooral kinderen of ouderen kunnen liever voorrang krijgen. Als jij stopt zien de rest het gelijk in dat het nodig is. Jij als bestuurders zit in de auto, maar een voetganger loopt. Een beetje vriendelijkheid doen ze goed.

Verkeersregels voor voetgangers

Voetgangers die gebruik maken van skates, rolschaatsen, step of skateboard zijn nog steeds voetgangers. Deze mensen mogen gebruikmaken van de stoep, voetpad en fietspad. Als er geen van deze drie voorkomen dan mag je op de rijbaan rijden. Maar indien je een gemotoriseerd skateboard hebt mag je helemaal niet op het rijbaan.

Voetgangers hebben ook recht in het verkeer. Maar toch komt het voor dat er wordt neergekeken naar voetgangers. Ze hebben geen vervoer en zijn daarom te voet. Toch moeten ze zo lang wachten, omdat voorkeur gaat naar de bestuurders. Dit is vervelend. Het is altijd goed om hulp te verlenen aan de voetgangers in het verkeer. Voetgangers voorrang is nodig.