Verkeersborden Oefenen

Welkom bij onze website theorieexamenoefenen.net. Op deze webiste bieden we je de mogelijkheid om te oefenen met verkeersborden en helpen wij je met verkeersborden leren te kennen. Dit doen wij om een ieder zo goed voorbereid mogelijk de weg op te sturen of om voor te bereiden voor het cbr theorie examen.

Verkeerborden oefenen is niet moeilijk, het is een kwestie van leren en onthouden en mee oefenen. Het is maar net hoe veel tijd je er in steekt en hoe veel je er voor doet maar het moet voor iedereen mogelijk zijn om de betekenissen goed te kennen. Deze website is daarvoor een handig hulpmiddel, wij bieden je mogelijkheid door middel van verkeersexamen oefenen modules jezelf optimaal voor te bereiden op het echte verkeersexamen of theorie examen voor jou rijbewijs. Verkeersborden zijn er in vele verschillende soorten, maten, kleuren en vormen, maar wat betekent welke nou ook al weer?

Verkeerborden zijn niet meer weg te denken van de Nederlandse wegen. Verkeerborden zorgen namelijk voor duidelijkheid en veiligheid in de Nederlandse verkeersstroom. Er zijn echter verkeersborden die niet altijd op een vaste plek staan of een vast signaal afgeven. Zo bestaan er bijvoorbeeld matrix borden op de Nederlandse snelwegen die oplichten bij een situatie die zich op dat moment aandient. Ze kunnen gaan branden als gevolg van een ongeluk om je te waarschuwen, maar ook bijvoorbeeld om een file in goede en vooral veilige banen te lijden. Ook deze tekens zijn erg belangrijk om te kennen voor je eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers om niet voor onaangename verassingen komen te staan.

Een duidelijke conclusie wat betreft de verkeersborden luidt dus dat het uiterst belangrijk is om ze allemaal te leren en te kennen. Jou theorie examen hangt er namelijk van af en je eigen veiligheid op de weg.

Verkeersborden leren

Zoals hier boven al aangegeven zijn er verkeersborden in verschillende soorten, maten, kleuren en vormen. Het is dus een flink karwei om al deze alle verkeersborden uit je hoofd te moeten leren, om vervolgens goed voorbereid aan jou verkeersexamen of CBR theorie examen te beginnen.

Verkeersbord categorie├źn

 • Serie A: Snelheid
 • Serie B: Voorrang
 • Serie C: Gesloten verklaring
 • Serie D: Rijrichting
 • Serie E: Parkeren en stilstaan
 • Serie F: Overige geboden en verboden
 • Serie G: Verkeersregels
 • Serie H: Bebouwde kom
 • Serie J: Waarschuwing
 • Serie K: Bewegwijzering
 • Serie L: Informatie

Wanneer jij aan het leren bent voor je theorie examen, waar verkeersborden leren en verkeersborden oefenen natuurlijk ook bij hoort, zal je er al snel achter komen dat er enorm veel verkeersborden zijn alle met een andere kleur en andere betekenis. Maar het is wel van belang om deze goed onder de knie te hebben. Hier bieden wij handige manieren en methodes voor. Op deze website leggen wij je handige manieren van verkeersborden leren uit, om je hierbij een handje te helpen.

Verkeersborden zijn dus zoals je al ziet in een behoorlijk groot aantal series en categorie├źn. Mocht je denken dat dit de enige zijn dan heb je het helaas fout. Er bestaan namelijk ook nog allerlei verkeersborden op het water, de luchthavens, en spoorwegen. Op deze website zullen wij echter alleen de verkeersborden voor automobilisten, bromfietsers en fietsers behandelen.

Oefenen verkeersborden en verkeersborden quiz

Als jij denk dat je klaar bent met het verkeersborden leren kan je overgaan tot de volgende stap namelijk: verkeersborden oefenen. Dit kan vanuit je lesboek of lesstof op internet. Je bekijkt de plaatjes en gaat voor jezelf na of je binnen een aantal seconden kan vertellen wat dit verkeersbord betekent en inhoudt. Is het een pas op bord? Is het een waarschuwingsbord? Dit zijn dingen die je eigenlijk direct moet kunnen vertellen en is een handige maatstaaf om voor jezelf te testen of jij meer tijd moet besteden aan het verkeers examen oefenen

Een handige manier om te oefenen met verkeersborden is door gebruik te maken van een verkeersborden quiz. Dit is een leuke uitdagende manier van leren en je kan jezelf er uitstekend mee testen of jij genoeg kennis hebt over de verschillende verkeersborden en de betekenissen hiervan. Een handige verkeersborden quiz is bijvoorbeeld de anwb nl verkeersquiz.

De anwb nl verkeersquiz bestaat uit 20 vragen over actuele verkeersborden, regels en situaties aan het einde van deze verkeersquiz zie je direct welke score je hebt behaald en of je geslaagd of misschien wel gezakt bent voor de verkeersborden quiz. Achteraf krijg je uitleg over de gestelde vragen en krijg je uitleg over elke vraag. Zo weet je precies wat en waarom je iets goed of fout hebt gedan. Op deze manier kan je gemakkelijk leren van je fouten en er ook echt iets van opsteken.

Verkeer oefenen in de praktijk

Een handige en makkelijke manier om te oefenen met verkeersborden is om het toe te passen in de praktijk. Ga eens naar buiten en waarschijnlijk weet jij onbewust al best veel betekenissen van verschillende verkeersborden die je onderweg, op de fiets naar bijvoorbeeld te supermarkt tegen komt. Bekijk alle verkeersborden goed en probeer ze te onthouden. Van verkeersborden die je onderweg tegenkomt en waarvan je niet zeker bent wat de betekenis is, maak je een foto en Google je deze vervolgens. Dit is een leuke praktische manier van leren dat jou helpt met het verkeers examen oefenen en is voor iedereen mogelijk is. Denk er wel aan dat je goed op let op de rest van het verkeer om je heen!

Waarom is verkeersborden oefenen belangrijk?

Voor jou eigen veiligheid en de veiligheid van jou mede weggebruikers is het belangrijk dat je precies weet wat welk verkeersbord nou precies inhoud. Als je over voldoende kennis beschikt van de verkeersborden weet je dus precies welk verkeersbord waar voor staat en waar je bijvoorbeeld voorrang moet verlenen om onveilige situaties en ongelukken in het verkeer te voorkomen.

Verkeersborden zorgen voor duidelijkheid en veiligheid binnen de Nederlandse verkeersstroom. Het is daarom zeer belangrijk om de betekenissen van de grote hoeveelheid verkeersborden te kennen. Succes met het verkeersborden oefenen en verkeersborden leren!