Alle Verkeersborden | Overzicht alle borden

Verkeersborden

Verkeersborden zijn heel belangrijk in het verkeer. Ze zijn nodig om het verkeer te ordenen. Er zijn heel verkeersborden. Niet allemaal kun je onthouden, maar wanneer je het goed bestudeert en een verkeersbord tegenkomt, weet je precies wat dit inhoudt. Aan de hand van een verkeersbord weet een bestuurder hoe hij zich moet gedragen in het verkeer. Een weg zonder verkeersbord verloopt vaak genoeg chaotisch. De meeste bestuurders vinden dat zij voorrang hebben, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Een verkeersbord is daarom nodig op een weg.

De verkeersborden kennen we eerder als een bord gehangen aan een paal op de hoek van een weg, zoals de voorrangsborden, snelheidsborden of stopborden. Maar behalve deze soorten verkeersborden zijn er weer andere zoals de onderborden en matrixborden. De onderbord staat onder een verkeersbord. Doel van een onderbord is verdere uitleg over het verkeersbord. Denk maar aan een rijverbod verkeersbord met daaronder een onderbord, waarop tijden zijn aangegeven wanneer je rijverbod hebt. Een matrixbord staat meestal boven of naast een weg. Een bekend matrixbord is waarop de maximumsnelheid staat aangegeven. Is het maximumsnelheid op het matrixbord en het verkeersbord verschillend dan dien je de laagste snelheid te hanteren.

Er zijn heel veel verkeersborden. Er zijn enkele die heel vaak voorkomen in het verkeer. Zoveel verkeersborden kunnen ook nadelig zijn voor het verkeer. Vanwege zoveel verkeersborden zijn de oude meest voorkomende niet meer te herkennen. Er zijn ook zoveel verkeersborden die op elkaar lijken. Dit kan voor veel verwarring zorgen en gevaarlijk zijn.

Verkeersborden kun je zien als een sein. Zodra iets nadert, geeft het jouw een wenk wat je moet doen. Stopborden kunnen hiervan een voorbeeld zijn. Als een school nadert dan merk je het aan een stopbord of als een voorrangsweg nadert. Een verkeersbord kan jou helpen om jezelf en je medemens te beschermen in het verkeer. Het is goed dat de verkeersborden zijn geplaatst, omdat er verschillende bestuurders te vinden zijn in het verkeer. Elk bestuurder heeft weer een ander regel. Je hebt ook voetgangers, zelfs voor hen zijn er ook verkeersborden. Er moet rekening gehouden worden met een ieder om elkaar te kunnen beschermen. Er zijn natuurlijk nog steeds sommige mensen die de verkeersborden niet herkennen, dit kan gebeuren, want er zijn er zoveel. Maar het is handig om de meest voorkomende wel te herkennen.

Je kunt alle verkeersborden makkelijk herkennen. Als je tijdens het bestuderen vele van de verkeersborden herkent, kun je dat even aan de kant zetten en de moeilijke bestuderen. Ze kunnen wel verwarrend zijn, omdat het soms dezelfde figuur heeft en dezelfde kleur. Je kunt ze sorteren per kleur dan zie je zelf. Wat het verschil is. Dit is heel makkelijk om te herkennen. Het ordenen van de verkeersborden kun je makkelijker doen wanneer je online bezig bent te leren.

Je kunt zien dat verkeersborden niet zomaar worden geplaatst. Het heeft altijd een bedoeling. Wanneer je de verkeersborden betekenis niet in acht neemt en dit overtreed, krijg je een fikse boete hiervoor. In sommige gevallen waar je een ongeval veroorzaakt kun je zelfs jouw rijbewijs kwijtraken. Wees daarom altijd oplettend in het verkeer.