In het verleden hebben we de Formule 1 vaak in Nederland op het Circuit Zandvoort kunnen aanschouwen. Het was een vaste stek op de kalender, maar in 1985 kwam daar een einde aan. Het was in de jaren erop ook ondenkbaar dat de sport ooit nog terug zou keren naar ons mooie landje, tot Max Verstappen in beeld kwam. De Red Bull-coureur heeft de sport hier absoluut opnieuw op de kaart gezet. Sterker nog, het heeft zelfs tot een terugkeer van de populariteit van Formule 1 geleid.

Verstappen maakte direct bij zijn instap in de Formule 1 indruk. Dit was reden genoeg voor Red Bull adviseur Helmut Marko om hem relatief vroeg aan het begin van zijn tweede seizoen naar het topteam te halen. De eerste race won hij vervolgens gelijk en nu een aantal jaar later is hij reeds twee keer wereldkampioen. De eerste kampioen ooit van Nederlandse bodem. Het is en blijft uniek.

Een prima gelegenheid om je nu ook wat meer over de planning voor dit jaar en andere zaken te vertellen.

De terugkeer in 2020, maar toch ook weer niet…

De vogelvlucht van Verstappen heeft geleid tot een bovengemiddelde interesse in de Formule 1 vanuit Nederland. Ook de organisatie van de sport zag dat in. De plannen ontstonden vervolgens om terug te keren naar Nederland wat tegen 2019 steeds concreter werd. Niet lang daarna werd officieel aangekondigd dat de Formule 1 terug zou keren in 2020 op het Circuit van Zandvoort.

We weten allemaal wat er toen gebeurde: corona. De race werd vervolgens geannuleerd, met de belofte dat het in 2021 alsnog zou plaatsvinden. Inmiddels zijn we in 2023 aangekomen en hebben we twee schitterende races op het circuit in de duinen van Zandvoort gezien. Het was met name in 2021 magisch om de auto’s weer op het Nederlandse circuit te zien rijden. Wat het absoluut afmaakte was natuurlijk dat Verstappen won!

Derde editie van de Heineken Dutch Grand Prix

Dit jaar staat de derde editie op het programma en we delen graag met jou de planning, zodat je weet wanneer wat te gebeuren staat. Belangrijk is om het weekend van 27 augustus vrij te houden. Op die dag zal de Grand Prix verreden worden, maar dit wordt natuurlijk voorafgegaan door trainingen en meer. Zo ziet de complete planning er als volgt uit:

Vrijdag 25 augustus

Zaterdag 26 augustus

Zondag 17 augustus

Het zijn allemaal schappelijke tijden waarop de sessies plaatsvinden, waardoor je het prima zou moeten kunnen volgen. Bovendien, een race op Nederlandse bodem is iets wat je eigenlijk niet wilt missen. Wie weet pakt Max Verstappen voor het derde jaar op rij de overwinning.

Jouw Formule 1 beleving nóg mooier maken

Het mooiste is natuurlijk om de Formule 1 te bezoeken op één of alle dagen. Hiervoor heb je tickets nodig die je via de officiële website aan kunt schaffen. Eén probleempje: de Heineken Dutch Grand Prix is zo populair dat de tickets al geruime tijd zijn uitverkocht. Het is dus niet mogelijk om nu nog tickets aan te schaffen.

Wel zijn er natuurlijk kaarten die doorverkocht worden, maar let daarbij wel op dat je dit via een legitieme partij doet. Mocht je al kaarten hebben, dan is het natuurlijk op en top genieten van deze race. In beide gevallen kun je de sportbeleving echter nog leuker maken, namelijk via wedden op Formule 1.

Gedurende het weekend zijn er bij allerlei bookmakers verschillende weddenschappen beschikbaar. Je kunt uiteraard inzetten op de uitslag van de race, maar ook meer specifiek op bepaalde wedopties. Terwijl je de sessies of wedstrijd volgt, maak je het nog spannender met een weddenschap. Zet je in op Verstappen of ga je voor één van de andere toppers?

Voor altijd op Zandvoort?

We raden je als liefhebber van de sport aan om de mogelijkheid tot het bezoeken van de race aan te grijpen als de gelegenheid zich voordoet. De Grand Prix zal dit jaar voor de derde keer verreden worden. Ook volgend jaar en in 2025 mogen we nog een race verwachten. Dit komt doordat het circuit recent het contract met twee jaar heeft verlengd.

De toekomst daarna is echter troebel, omdat de concurrentie om de Formule 1 binnen te halen moordend is. Daarbij is de Nederlandse Grand Prix er een die het met minder geld moet doen dan bijvoorbeeld Grands Prix in het Midden-Oosten en dit is vaak een doorslaggevende factor in waar de sport naartoe gaat.

Nu bestaat de kans dat de Formule 1 nog lang in Nederland zal blijven vanwege de populariteit van Verstappen, maar het kan altijd anders lopen. Laten we in ieder geval hopen dat we de coureurs nog vaak in Zandvoort mogen verwelkomen.