Je bent al een tijdje rijlessen aan het nemen om uiteindelijk je autorijbewijs te halen. Je vindt de rijlessen misschien leuk, misschien ook niet. Het is toch nodig om uiteindelijk je rijbewijs te kunnen halen, daarna ben je er voor altijd vanaf. Je kan lekker zelfstandig in een auto rijden of je kan auto’s huren zoals een personenbus huren in Sittard. Datzelfde geldt voor je theorie-examen. Je moet dit examen halen om vervolgens je rijbewijs te mogen halen.

Het theorie-examen maken is waarschijnlijk ook niet het meest leuke wat je ooit gedaan hebt, maar wel noodzakelijk. Heb je namelijk geen theorie-examen als je je examen in de auto gaat doen mag je niet op examen. Theorie is dus een verplicht onderdeel, ook jij moet dit halen bij het CBR. Het maakt niet uit wanneer je dat doet, zolang het maar is voordat je op gaat voor je examen. Heb je dyslexie en wat meer moeite met lezen? Dan kun je voor je examen wat extra tijd reserveren. Lees in dit blog alles over je theorie-examen maken als je dyslexie hebt.

lezen

Tijd

Zoals net al eens benoemd mag je extra tijd aanvragen voor je theorie-examen als je dyslexie hebt. Je kan er daarnaast ook nog voor kiezen om de vragen te laten voorlezen door een computerstem. Je kan dit allemaal aangeven als je je examen reserveert op de website van het CBR. Je hoeft het alleen maar aan te geven en dan wordt dit geregeld. Het enige wat jij hoeft te doen als je aankomt bij het CBR is dan je theorie-examen maken. Je krijgt een kwartier extra voor je examen.

Mondeling examen

Een andere manier is een mondeling examen maken als je dyslexie hebt. Het voordeel hiervan is dat het slagingspercentage hoger ligt dan bij het gemiddelde normale theorie-examen. De persoonlijke begeleiding tijdens je examen snapt je situatie goed en kan hier tijdens het examen op inspelen, iets wat een computer niet kan.

Kosten

Wat fijn is, is dat je de kosten die je extra maakt voor een theorie-examen maken met dyslexie kan terugvragen. Let op, want je moet hiervoor wel in het bezit zijn van een dyslexie verklaring. Heb je nog niet eerder een dyslexie verklaring aan het CBR laten zien? Dan moet je deze meesturen zodra je je examen op de website van het CBR aanvraagt.