Als je je auto theorie wilt halen, kun je dit zelf leren, maar een videocursus kan het leren een stuk makkelijker maken. Het kiezen van een videocursus is niet altijd even makkelijk. Er zijn veel aanbieders die je kunnen helpen met een autotheorie videocursus. Theorie Toppers en Autotheorie.nl zijn daar twee opties voor. Het kan erg lastig zijn om een keuze tussen deze twee te maken. 

Om je een beetje te helpen met de keuze tussen de twee opties, gaan we deze in dit artikel met elkaar vergelijken. Elke cursus heeft zo zijn voor- en nadelen. Door deze op een rijtje te hebben, is het een stuk makkelijker om je keuze te maken. Daarom helpen wij je met alles op een rijtje zetten. 

Waar kijken we allemaal naar?

Er zijn een aantal punten waar we naar kijken om de videocursussen met elkaar te vergelijken. We kijken naar de volgende punten:

  1. De prijs
  2. De inhoud
  3. De hulp

Vanuit hier kun je een overzicht krijgen van de voor- en nadelen van beide cursussen en kun je een keuze voor jezelf maken. Overweeg je keuze goed, want een autotheorie videocursus is niet goedkoop.

  1. De prijs

Als eerste kijken we naar de prijs. Voor veel mensen is de prijs een doorslaggevende factor bij het kiezen van een autotheorie videocursus. Er zit een groot verschil tussen de prijs van Theorie Toppers en die van Autotheorie.nl. De cursus van Theorie Toppers is veel duurder dan die van Autotheorie.nl. 

Theorie Toppers bieden drie pakketten. Het verschil tussen deze pakketten is hoe lang je de cursus kunt gebruiken en het aantal proefexamens. Voor het eerste pakket betaal je €44,99, waar je 7 dagen toegang voor terug krijgt met 3 oefenexamens. Het tweede pakket betaal je €54,99, waar je 21 dagen toegang en 5 oefenexamens voor terug krijgt. Het derde pakket betaal je €64,99 voor, waar je 31 dagen toegang en 7 oefenexamens voor terug krijgt. 

Bij Autotheorie.nl betaalde je eerder €69,99 voor de cursus, maar ze hebben op het moment een aanbieding waardoor je €29,99 voor de cursus betaald. In tegenstelling tot Theorie Topper krijg je bij Autotheorie.nl levenslang toegang en toegang tot alle oefenexamens. Hierdoor kun je je tijd nemen om alle video’s door te nemen. 

  1. De inhoud

Ondanks dat de prijs belangrijk kan zijn voor de keuze, is de inhoud nog belangrijker om naar te kijken. De inhoud van de cursus bepaalt of het een succes is of niet. Aangezien zowel Theorie Toppers als Autotheorie.nl een videocursus bieden, wordt de inhoud van de cursus uitgelegd in duidelijke video’s. Als je moeite hebt met leren via een boek is dit altijd een voordeel. 

Het is niet duidelijk hoeveel video’s Theorie Toppers aanbiedt, maar Autotheorie.nl heeft 35 verschillende video’s waarin de theorie per onderdeel uitgelegd wordt. De precieze inhoud van deze video’s gaat vrijwel hetzelfde zijn, want voor je autotheorie moet je altijd hetzelfde weten. 

De verkeersborden

Zowel bij Theorie Toppers als Autotheorie.nl wordt er uitgebreid naar de verkeersborden gekeken. Bij Theorie Toppers krijg je dit in de vorm van een overzicht van alle borden. Bij Autotheorie.nl wordt er in een apart hoofdstuk gekeken naar de verkeersborden. Als je hier meer aandacht aan wilt besteden, kun je het beste bij Autotheorie.nl terecht. 

Verschillende apparaten

Beide bieden ze ook mogelijkheden om via verschillende apparaten je theorie door te nemen. Het is bij Theorie Toppers en Autotheorie.nl mogelijk om de video’s te kijken via je computer, telefoon en tablet. Hierdoor is het mogelijk om altijd en overal je theorie te oefenen. 

Ezelsbruggetjes

Een onderdeel van de inhoud die Autotheorie.nl wel aanbiedt en Theorie Toppers niet, zijn de ezelsbruggetjes. Autotheorie.nl probeert extra aandacht te besteden aan ezelsbruggetjes om alle informatie beter te kunnen onthouden. Daarnaast wordt er specifiek gekeken naar strikvragen die het CBR aan je kan stellen tijdens de examens. Deze ezelsbruggetjes kunnen je zekerheid tijdens het examen verbeteren. 

Bonusmateriaal

Autotheorie.nl biedt ook bonusmateriaal wat je door kunt nemen als je nog meer informatie voor je autotheorie wilt hebben. Als je niet helemaal zeker bent van je zaak en nog meer wilt weten, kan bonusmateriaal altijd goed van pas komen. 

  1. De hulp

Als je iets niet begrijpt, wil je natuurlijk hulp ontvangen van de cursus waar je voor gekozen hebt. Dit zien beide videocursussen ook in. Daarom is het bij zowel Theorie Toppers als Autotheorie.nl mogelijk om extra hulp en begeleiding te krijgen bij het leren van je autotheorie. 

Conclusie

Er zit een aanzienlijk verschil tussen de videocursus van Theorie Toppers en die van Autotheorie.nl. Autotheorie.nl biedt op het moment een veel lagere prijs voor levenslange toegang. Bij Theorie Toppers betaal je meer en is je toegang gelimiteerd. 

De inhoud van de cursussen is vergelijkbaar, al steekt Autotheorie.nl meer moeite in de verkeersborden, ezelsbruggetjes en strikvragen van het CBR. Theorie Toppers biedt ook de verkeersborden, maar dan in de vorm van een overzicht. De hulp die je krijgt, is bij beide vergelijkbaar. Hieruit kunnen we concluderen dat de videocursus van Autotheorie.nl meer waar voor je geld is.