CBR Slagingspercentage| Wat Moet je Weten? Regels & Informatie

CBR slagingspercentage

Het Centraal Bureau Rijbewijzen oftewel het CBR, is er om alles op het gebied van rijbewijzen in de juiste banen te begeleiden. Het heeft de taak om alle ontwikkelingen nationaal alsook internationaal bij te houden, wat resulteert in een examen niveau dat in de praktijk zorgt voor een veilig verkeer.

Het slagingspercentage van het theorie examen die bij het cbr examencentra af te leggen is, ligt gemiddeld rond de 50% voor alle verschillende rijbewijzen. Het is wellicht niet bepaald hoog te noemen is, maar theorie foutloos halen is voor weinigen weggelegd. Het is echter wel belangrijk om op een hoog niveau cbr examens af te laten leggen, omdat het over verkeersveiligheid gaat. Ook het slagingspercentage bij rijscholen ligt gemiddeld rond de 50%. Het CBR is verplicht deze percentages openbaar te maken. Dat gebeurt via de CBR rijschoolzoeker. De percentages worden om de vier kwartalen gepubliceerd.

Slagingspercentage CBR is transparant

Op de website van het CBR zijn onder de noemer Rijschoolzoeker, niet alleen het slagingspercentage van de verschillende rijscholen te vinden, maar kan je ook gelijk op zoek gaan naar een geschikte rijschool voor jou. Indien je nog een keuze moet maken, kan je middels de zoekoptie gewoon alle rijscholen bij jou in de buurt en het slagingspercentage bekijken

.

Het CBR slagingspercentage biedt jou mogelijkheden om de verschillende rijscholen met elkaar te vergelijken. Omdat alles publiekelijk wordt gemaakt, spoort het de rijscholen ook aan tot een gezonde concurrentie onderling en daar pluk jij als student de vruchten van. Dat komt toch wel handig uit!?

Vergelijk de theorie- en praktijkresultaten

Als student wordt er alle vrijheid geboden om een keuze te maken en ga je natuurlijk waar het voordeel het grootst is. Zo kan het slagingspercentage CBR praktijk in overweging worden genomen bij het uitzoeken van een rijschool wanneer je de auto theorie eenmaal op zak hebt. Het theorie slagingsbewijs is maar 1,5 jaar geldig, dus moet het beste van de beschikbare tijd worden gemaakt met het behalen van het rijbewijs idealiter.

Het slagingspercentage rijbewijs willen we zo hoog mogelijk maken omdat er naast onze cursus niet alleen vanuit de zijde van het CBR er van alles wordt gedaan om het de student gemakkelijk te maken, maar zijn ook de rijscholen er nauw bij betrokken. Er wordt door het CBR de mogelijkheid geboden om extra tijd aan te vragen voor het examen en kan er zelfs een tolk erbij zitten. De daarvoor geldende voorwaarden zijn ook op de website van het CBR terug te vinden.

Het CBR slagingspercentage is een goede leidraad bij het uitkiezen van een rijschool. Dat maakt het wat makkelijker om een keuze te maken, maar bekijk ook zeker de slagingsresultaten voor het praktijkexamen. Zo weet je zeker, dat je de juiste keuze zal maken en is de eerste belangrijke stap voor verkrijgen van het rijbewijs gezet.