Herexamen CBR| Bereid Jezelf Voor! Tips & Informatie

Herexamen CBR

Heb je jouw auto theorie examen niet gehaald? Geen nood, er is altijd kans op herexamen. Een herexamen is hetzelfde als een normaal examen. Als je die niet haalt krijg je weer een kans om opnieuw te maken.

Zodra je jouw resultaat hebt gekregen en bent gezakt, mag je meteen jouw examen reserveren. Afhankelijk van de reden waarom je bent gezakt, wordt de periode van her examen bepaald.

Praktijkexamen CBR

Ben je gezakt voor jouw rij examen, dan kun je een herexamen maken. Het her examen kan na twee weken gemaakt worden. Je hebt dus genoeg tijd om je vragen die je fout had opnieuw te leren, zodat je deze volgende keer niet maakt. Vanaf je tweede herexamen kun je op zijn vroegst na 7 weken weer afrijden. Ingreep gehad tijdens je rijexamen? Dan zit er minimaal zes weken tussen de herkansing.

Waar lopen studenten tegenaan?

Tijdens het examen zijn er enkele oorzaken waardoor studenten fouten maken. Ten eerste zijn het de zenuwen. Het kan zijn dat je voor je examen helemaal niet zenuwachtig bent, maar daar aangekomen weet je niet meer hoe te beginnen. Een gedegen voorbereiding helpt jou om je zenuwen zo goed mogelijk in bedwang te houden

Het verkeer om je heen is een ander reden waarom velen ook zakken. Als je alleen op de weg bent is het makkelijk om te rijden. Maar zit je middenin druk verkeer dan raken sommige studenten in lichte paniek. Als je hier moeite mee hebt, kun je dit aangeven aan je rijinstructeur, zodat je vaker in deze omstandigheden kunt oefenen.

Ga er niet standaard van uit dat iedereen om je heen de regels weet. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld fietsers of voetgangers de voorrangsregels negeren. Rij dus altijd met gepaste snelheid en besef je goed wat er om je heen gebeurd.

Wanneer je een kruispunt nadert worden velen ook angstig. Want dat betekent dat je veel meer voertuigen gaat tegenkomen. Al deze voertuigen hebben natuurlijk niet gelijk voorrang. Het is altijd goed om niet te twijfelen. Want als je twijfelt, kan het zijn dat je een ander laat gaan terwijl jij voorrang hebt.

Neem de regels goed door. Als je voorrang hebt geef een ander dan niet de kans. Je verpest het voor je zelf door een ander de kans te geven. Luister vooral niet naar adviezen van anderen, maar doe wat jij hebt geleerd op de rijschool. Neem je theorie altijd weer door voordat je gaat rijden. Het is altijd leuk om in 1 keer te halen.