Snelweg Bord| Wat Moet je Weten? Regels & Informatie

Snelweg bord

De snelheid speelt een belangrijke rol bij het deelnemen aan het verkeer en wordt dat niet altijd met borden aangegeven. Zo is het op een autoweg bepaalt welke maximumsnelheid er aangehouden dient te worden, tenzij anders vermeld met behulp van (onder)borden.

Eenmaal op de snelweg is er sprake van specifieke regels en zorgen deze er ook voor, dat de veiligheid niet in gedrang komt. Om deze reden is de betekenis van deze borden kennen ook belangrijk om te slagen voor het auto theorie examen. Omdat er nu eenmaal hoge snelheden worden aangehouden, is het op een snelweg van het allergrootst belang, dat de verkeersregels stipt worden nageleefd. De borden boven snelweg geven duidelijk alle relevante informatie weer.

Bord snelweg

Van een bord snelweg natuurlijk en is dit blauw-wit bord snelweg ook een teken dat de maximumsnelheid er 120 km/u mag bedragen. Verwacht dus geen apart bord die het zal aangeven en maakt het verder ook veel uit in welke mate de rijstroken van elkaar gescheiden zijn. Indien er sprake is van een fysieke scheiding door middel van een tussenberm, kan de snelheid van 120km/u aangehouden worden.

In de praktijk is er echter altijd sprake van zo een duidelijke scheiding. Naast de maximumsnelheid, geldt er op een autosnelweg ook een minimumsnelheid van 60km/u. Het is daarom ook wel duidelijk, dat voertuigen die zo een snelheid niet kunnen halen, zoals een brommobiel of landbouwvoertuigen, onder geen enkele voorwaarden gebruik mogen maken van een autosnelweg.

Snelweg borden betekenis

Het komt vaker voor dat zo een snelweg dwars door een bepaald gebied gaat waar er toch wel sprake is van extra bebouwing. Binnen zo een gebied zal met behulp van borden wel aangegeven worden wat de maximumsnelheid mag bedragen. De snelwegborden betekenis in zulke gevallen dienen stipt opgevolgd te worden en wacht jou anders wel een boete boven het hoofd.

Het deelnemen aan het verkeer op een snelweg is overigens altijd plezierig omdat er immers geen kruizingen of aansluitende wegen zijn. Het gevaar van een plots overstekende auto is er niet bij en schiet het lekker op.

De aandacht op het verkeer mag daarom echter juist niet minder worden. Bij het verlaten van de snelweg is het verplicht dat aan te geven met de knipperlichten en ook op tijd te sorteren. Het verkeer dat van achteren nadert zal dus voldoende tijd hebben om te reageren. Wanneer zo een snelweg ten einde loopt, zal het ook aangegeven worden met een bord. Die is hetzelfde als het snelwegbord met wel het verschil, dat er een dikke rode streep dwars doorheen gaat.

De snelweg borden betekenis is voor veel wegen relevant en loopt het verkeer op zo een snelweg over het algemeen altijd wel vlot. Niet alleen het snelweg bord is daarbij natuurlijk van belang, maar zijn er nog tal van andere borden en verkeerstekens die een veilige deelname mogelijk maken, zoals bijvoorbeeld matrixborden

.